Om skolan

Ribbyskolan arbetar enligt läroplanen med kursplaner, mål och betygskriterier men har frihet att frångå timplanen för att möjliggöra ett målstyrt arbetssätt med ämnesövergripande arbete.

Profilklasser för årskurs 7–9

Ribbyskolan arbetar enligt läroplanen och timplanen. Vi ger eleverna möjlighet att välja inriktning då vi vet att intresserade och motiverade elever når bättre resultat.

Vi har sex stycken profiler. Alla profiler har 100 minuters profiltid utlagd på olika sätt.

Alla sex profiler ger en fullständig grundskolekompetens och arbetar med samma centralt innehåll och kunskapskrav. Naturligtvis kommer eleverna att hinna olika långt i respektive ämne, precis som nu. Skillnaden är att de förhoppningsvis når lite längre där de har sitt intresse och att drivkraften i klassen ska bli större om flera har samma intresse. Möjligheter till byten av klass finns naturligtvis i mån av plats.

Senast uppdaterad: 8 mars 2019