Vår skola

Ribbyskolan ligger vackert belägen mitt i Västerhaninge, tre mil söder om Stockholm. På skolan går cirka 900 elever i årskurserna F-9.

Ribbyskolans högstadium är ett sjuparallelligt högstadium. Vi jobbar med två mentorer per klass för att eleverna ska kunna känna trygghet.

2017 välkomnade vi lågstadiet i nyrenoverade lokaler och är nu en fulltalig F–9 skola.

Ribbyskolans lågstadium är tvåparallelligt. Vi jobbar med delat klassföreståndarskap vilket innebär att vi har en klass per årskurs som är indelad i två mentorsgrupper.

Vi på Ribbyskolan vill att varje elev utvecklas efter sina egna förutsättningar genom att:

• stödja varje elev utifrån dennes behov
  • möta med positiva förväntningar i stort och smått
  • ta vara på elevens motivation
  • vara lyhörda och bekräftande mot varje elev
  • agera direkt mot kränkande behandling
  • fokusera på elevens delaktighet och ansvar för sitt eget lärande

Skolans historik

Den första skolbyggnaden uppfördes 1954 utmed Nynäsvägen. Den stora högstadieskolan uppfördes 1961–963. Vid samma tidpunkt byggdes sporthallen och en aula som rymmer 300 personer. Skolan genomgick under åren 1996–97 en mindre renovering med ny ventilation.

Senast uppdaterad: 10 november 2021