Vår skola

Ribbyskolan ligger vackert belägen mitt i Västerhaninge, tre mil söder om Stockholm. På skolan går cirka 640 elever i årskurserna 7–9 och 120 elever i F-3.

Ribbyskolans högstadium är profilskolan som väcker intresse. Alla elever är delaktiga i någon av våra sex profiler.

Utmärkande för vår högstadiedel är våra profilklasser. Vi har idrottsklasser med inriktning på hockey, handboll, innebandy och dans. Våra matematik/NO-klasser, språkklasser och estetiska klasser har utökat antal lektionstimmar och fördjupningsämnen inom olika områden.

2017 välkomnade vi lågstadiet i nyrenoverade lokaler och på sikt kommer vi bli en fulltalig F–9 skola.

Ribbyskolans lågstadium är tvåparallelligt. Vi jobbar med delat klassföreståndarskap vilket innebär att vi har en klass per årskurs som är indelad i två mentorsgrupper.

Vi på Ribbyskolan vill att varje elev utvecklas efter sina egna förutsättningar genom att:

• stödja varje elev utifrån dennes behov
  • möta med positiva förväntningar i stort och smått
  • ta vara på elevens motivation
  • vara lyhörda och bekräftande mot varje elev
  • agera direkt mot kränkande behandling
  • fokusera på elevens delaktighet och ansvar för sitt eget lärande

Vi har även förberedelseklass där vi tar emot nyanlända elever på högstadiet. Skolans elever är uppdelade i fem arbetslag.

Du är alltid välkommen att besöka oss!

Skolans historik

Den första skolbyggnaden uppfördes 1954 utmed Nynäsvägen. Den stora högstadieskolan uppfördes 1961–963. Vid samma tidpunkt byggdes sporthallen och en aula som rymmer 300 personer. Skolan genomgick under åren 1996–97 en mindre renovering med ny ventilation.

Senast uppdaterad: 18 september 2018