Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Renovering av Ribbyskolan ombyggnad

Sommaren 2020 påbörjades en renovering samt utbyggnad av Ribbyskolan. Vid vårterminsstart 2023 började förskoleklasserna upp till årskurs 6 sin verksamhet. Under våren kommer även årskurs 7–9 att flytta in i skolans fräscha lokaler.

Ribbyskolan exteriör Ribbyskolan efter ombyggnationen

Ribbyskolan har varit stängd sedan 2020 för renovering och ombyggnation. Eleverna har tillfälligt fått husera i Ribby 1 och Nytorpskolan. Under vårterminen 2023 flyttar alla tillbaka successivt till Ribbyskolan. Barnen upp till årskurs 6 få egentid i skolan, så att de kan känna sig trygga med de nya omgivningarna. Efter sportlovet är det dags för årskurs 7–9 att bekanta sig med den upprustade skolan. Totalt är det 900 barn och ungdomar som blir elever i Ribbyskolan efter inflyttningen.

De nya lokalerna
Lokalerna i Ribbyskolan är till färg, form och inredning utformade med pedagogisk och hållbar eftertanke. Till exempel finns det särskilda ytor för studiero för de äldre eleverna, och ytor för fritidsverksamhet för de yngre eleverna. Ljuddämpande väggar möter här inredningsfärger som är lugnande och naturnära.

I lokalerna finns energibesparande sensorer som styr när lamporna ska tändas och släckas beroende på om det finns någon i lokalen. Alla vattenkranar har även de sensorer som styr när vattenflödet ska gå i gång. Men allt är inte bara nytt. En del saker har även återanvänts från skolans gamla inredning, såsom vissa skåp, fönsterbrädor och taklampor. Att behålla kvar sin historia har varit viktigt för Ribbyskolan i renoveringsprojektet.

 

Skisser på nya Ribbyskolan

Här presenteras skisser/illustrationer på nya Ribbyskolan och detaljer på skisserna/illustrationerna kan komma att förändras innan bygget står färdigt

Senast uppdaterad: 16 februari 2023